Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dedić protiv Sabe

Gradonačelnik Vukovara 'zaradio' prijavu zabog klevete?

Željko Sabo, portal
Goran Ferbezar/PIXSELL
14.03.2013.
u 15:52

Podnijet ću prijavu protiv njega radi klevete i rušenja moga ugleda i časti. Proziva me po lokalnim televizijama da sam ja bio nekakav zapovjednik srbijanske milicije u Iloku u vrijeme okupacije Podunavlja što nije istina.

Nezavisni gradski vijećnik u Gradskom vijeću Vukovara Zdravko Dedić, koji je prije nekoliko mjeseci izašao iz SDP-, podnijet će kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Vukovara Željka Saboa.

– Podnijet ću prijavu protiv njega radi klevete i rušenja moga ugleda i časti. Proziva me po lokalnim televizijama da sam ja bio nekakav zapovjednik srbijanske milicije u Iloku u vrijeme okupacije Podunavlja što nije istina. Na ovaj način on šteti mome ugledu i poslu i nanosi mi osta štete, rekao je Dedić. Govoreći o svojoj prošlosti Dedić kaže da je poslije završene policijske škole 17 godina radio kao ovlaštena službena osoba u MUP-u RS te da je u vrijeme, za kada ga se tereti da je bio u Iloku, lužbeno bio raspoređen na Kosovu.

Godine 1997. mijenja nekretnine sa jednim Vukovarce i od 1998. živi u Vukovaru. Dedić najavljuje i da od utorka, 19. ožujka, skupina Vukovarava započinje sa prosvjedima ispred zgrade Općinskog i Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru.

– Prosvjedi će se održavati svakoga dana od 10 do 12 sati. Želimo na ovaj način da ukažemo na nerad odvjetništva i policije koji očigledno štite Saboa protiv kojega smo podnijeli kaznene prijave ali se već mjesecima ništa ne rješava. Očigledno je da pred zakonom nismo svi jednaki i da se netko štiti dok se protiv nekih drugih cijeli postupak odradi u desetak dana, rekao je Dedić.

>>Sabo: 62 posto Vukovaraca želi reviziju popisa stanovništva

>>Anketa predviđa: Željko Sabo pobijedit će Ivana Penavu

Komentara 3

FO
fonyod
18:05 14.03.2013.

CIRILICA ODMAH!!!

OB
-obrisani-
16:09 14.03.2013.

zabog klevete?.... zbog klevete... Ispravite to... nek je ako je tako,nek vidi da nije ni on nedodiriv...

Avatar ambasadoor
ambasadoor
17:26 14.03.2013.

Sve sto je laz treba razotkriti,a lazljivce primjereno kazniti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije